Gamereviews9
Image default
Business

5 Tips om je Minecraft server optimaal te houden

Minecraft is een van de meest populaire spellen op dit moment. Echter kan de server het nog wel eens af laten weten als er veel mensen tegelijkertijd aan de slag gaan. Ook produceer je zelf veel data tijdens het spelen. Je wilt jouw Minecraft server altijd optimaal houden. WitherNode is hier de oplossing voor. Hier kun je namelijk extra geheugen krijgen en ervoor zorgen dat je geen vertraging oploopt tijdens het spelen. Maar waar moet je allemaal op letten en hoe zorg je voor een goed eindresultaat? Onderstaande tips helpen jou op weg. 

Met WitherNode kijken naar RAM

Geheugen is belangrijk bij een spel als Minecraft. Het zorgt er namelijk voor dat het spel soepel blijft lopen. WitherNode biedt oplossingen. Je moet dan alleen wel gaan bekijken hoeveel RAM je nodig hebt om de juiste resultaten te behalen. Dit is onder andere afhankelijk van het aantal spelers. Als jij het spel altijd met meerderen speelt, dan heb je een hoger geheugen nodig. Bekijk daarom altijd eerst met welke vrienden je het spel speelt en hoe WitherNode je dan kan helpen om het geheugen naar het juiste niveau te tillen. Alleen dan kun je er namelijk voor zorgen dat je uren speelplezier hebt. 

Kijken naar de extra installaties

Ook moet je, voordat je extra geheugen bij WitherNode aanschaft, gaan kijken naar het aantal plugins en mods die je gedownload hebt. Je kunt voor verschillende mods kiezen, die allemaal helpen om het spel te vereenvoudigen. Echter nemen deze ook veel ruimte in beslag. Het spel wordt al gauw langzaam als je veel extra’s geïnstalleerd hebt. Tel daarom altijd bij elkaar op hoeveel MB er verbruikt wordt, zodat je hier het RAM-geheugen op aan kunt passen. De beschikbare ruimte moet daarbij in een goede verhouding staan met de verschillende processen die de server telt en in gebruik heeft. 

Het type server bepaalt het geheugen

Als je WitherNode in wilt schakelen voor het uitbreiden van het geheugen, moet je ook naar het type server gaan kijken. Hier zit namelijk veel verschil in bij Minecraft. De verschillende servers kennen allemaal een bepaald aantal processen. In veel gevallen wordt een server met 10 processen voor een groot deel gebruikt door plugins. Dit zijn er over het algemeen 6. De overige processen worden in beslag genomen door de spelers zelf. De nieuwe chunks die door de spelers worden geladen, zorgen ervoor dat de server het niet meer aankan. In dit geval moet je overgaan tot een uitbreiding. 

De ticks per seconde meten

Als je gaat kijken naar de uitbreidingen bij Withernode, dan zie je dat er veel opties zijn. Daarbij betaal je alleen het verschil. Echter moet je dan wel zeker weten dat het nodig is. Er zijn hiervoor plugins. Beschikbaar. Je kunt de TPS meten, waarbij een gezonde ‘hartslag’ 20 TPS is. Alles wat lager is, laat zien dat er een tekort aan geheugen is. Bekijk daarbij ook waar het mee te maken heeft. Als er een event gaande is, zal dit automatisch meer gebruiken dan op een normale dag.