Gamereviews9
Image default
Business / Transportation and Logistics

HSV TMP: specialist in spuitgieten

HSV TMP kan worden gezien als een van de meest toonaangevende Europese producenten van grote kunststof producten. Belangrijker misschien is dat wij een open, ongecompliceerde organisatie van enthousiaste mensen zijn met een passie voor kunststof.

Kunststof van HSV TMP

Steeds meer ontwerpers en inkopers kiezen voor de kunststof producten van HSV TMP. Deze kunststof producten komen steeds vaker in de plaats van traditionele constructiematerialen als metaal en hout. De grote voordelen van kunststof zijn dat het licht is van gewicht, enorme vormvrijheid biedt en perfecte afwerkingsmogelijkheden. Dit geeft producten een mooie visuele uitstraling en maakt het haalbaar om verschillende functionaliteiten in één ontwerp te integreren.

Spuitgieten

Wij zijn specialist in spuitgieten. Bij deze techniek wordt kunststof in granulaat gesmolten en onder hoge druk ingespoten in de matrijs. De vloeibare kunststof neemt de vorm aan van de holtes in de matrijs en vervolgens wordt de kunststof gestold door middel van koeling. Daarna wordt het product of vormdeel uitgegeven en kan er verdere assemblage van de verschillende onderdelen plaatsvinden. Wij hebben veel ervaring met deze manier van werken en kunnen dus goed met u meedenken over het gehele proces. Samen zoeken wij naar de meest ideale oplossing voor uw kunststof product. Wij doen dit op een duurzame manier. Zo denken wij na over het minimaliseren van het materiaalgebruik, het optimaliseren van de matrijsinvestering, de assemblage en de logistieke oplossingen die u tijd en geld besparen. Daarnaast maken wij bij zowel de productie, als de assemblage gebruik van duurzame energie, opgewekt vanuit zonnecollectoren en recyclingmateriaal.

Onze werkwijze

Wij worden het liefst al in een vroeg stadium van de productontwikkeling betrokken. Door ons op tijd in te schakelen profiteert u het meest van onze kennis van kunststof en productietechnieken. Wij doorlopen vier fasen. De eerste fase is ideevorming. De tweede fase is de maakbaarheidsstudie. Hierbij testen wij de maakbaarheid van uw product. In de derde fase brengen wij een concrete offerte uit en in de laatste fase werken wij alle ontwerpen uit. Daarna beginnen wij met de productie. Wilt u meer weten over onze werkwijze of alle mogelijkheden? Kijk dan eens op onze website of neem contact met ons op.