Gamereviews9
Image default
Business / Transportation and Logistics

Kettingslot kopen online

Bij de beveiliging van jouw scooter moet je keuzes maken, welk type slot ga je kopen? Een kettingslot kopen is in de meeste gevallen de beste keuze, toch kan een ander type slot voor jou een betere oplossing zijn. In dit artikelen vergelijken we kettingsloten met andere types slot en bepalen we welk slot het beste is voor jouw scooter.

 

Een kabelslot of een kettingslot kopen?

Een kabelslot kun je net als een kettingslot vastleggen aan een paal of fietsenrek. Daarnaast is een kabelslot lichter van gewicht. Veel kabelsloten worden gemaakt van staaldraad met een kunststof kern, deze is eenvoudiger door te knippen dan een zwaar kettingslot met stalen schakels. Hoewel er veilige kabelsloten zijn en minder veilige kettingsloten ben je met een sterk kettingslot doorgaans beter beschermd.

 

Een stuurslot of een kettingslot kopen?

Bij een stuurslot kopen hoef je niet door de knieën om de ketting door het wiel te rijgen, dat is praktisch. Een stuurslot moet je wel specifiek voor een merk en type aanschaffen. Omdat het slot niet verankerd is aan een vast object is het minder veilig dan een lang kettingslot kopen. Bij een stuurslot kan het stuur niet worden gedraaid wat diefstal moeilijker maakt.

 

Een schijfremslot of een kettingslot kopen?

Een groot voordeel van een schijfremslot kopen is het compacte formaat, ze zijn veel kleiner en lichter dan een kettingslot. Je moet wel rekening houden met de gaten in de schijfremmen, een schijfremslot heeft niet een standaard dikte. Er zijn ook schijfremsloten verkrijgbaar met een ingebouwd alarm, dat is een voordeel ten opzichte van een kettingslot kopen. De scooter kun je niet aan een vast object leggen, dat is jammer.

 

De beste beveiliging is een combinatie van sloten, maar daar zit je niet op te wachten. Voor optimale veiligheid kies je een kettingslot met een ART keurmerk van 5 sterren die je stevig verankerd aan een vast object zoals een lantaarnpaal. Voor minder risicovolle plekken kun je ook de andere opties overwegen.

https://www.scooteronderdelenshop.com/accessoires/sloten/